18. helmikuuta 2009

Peittomaatuska

Tällä Madamella alkoi viime kesä tänään. Loma siis. Pakkasta oli aamustuimaan 22 astetta, jotenka mielikuvitusta sai käyttää ihan tosissaan, että kesäfiilikseen pääsi. Asiaa auttoi, että edellisenä iltana raskin vääntää pattereita sen verran isommalle ettei nokka kuurassa tarvinnut olla.

Aasinsiltana edelliseen: Tillikaisenkaan oranssi nenu ei ole ollut onneksi kuurassa vaikka Pömpeli onkin nukkunut päikkärit ulkoeteisessä tämmösilläkin paukkupakkasilla. Eihän siellä tietenkään ihan niin kylmä ole kuin kartanolla, eikä rattaissa vallankaan. Ja vaatettakin on yllä: puolipotkarit & pitkähihainen body, collegehousut & huppari, kahdet villasukat, villapuku, kahdet lapaset, kypärälakki, toppahaalari, fleecemyssy, toppatumput, lampaanturkisnahkatöppöset ja niiden päällä vielä mun villasukat. Koko nyytti on sullottu äitiyspakkauksen makuupussiin ja Pussivauva työnnetään talviolosuhteisiin tarkoitettuun rattaiden makuupussiin, lisälämmikkeenä fleecepeitto. Rattaiden suuaukon peittona on peitto ja muun osan peittää kaksinkertainen villapeitto ja koko komeuden peittää vielä sadesuoja. (Varsinainen Peittomaatuska tuo meidän Lutikka.)

Hyvin siis tarkenee ja aika lämmin tyttö kaikkien kerrosten alta on aina kuoriutunut.

Mies oli eka päivää töissä koti-isyyden jälkeen ja kuulemma kovasti huolissaan, että mitenköhän me ollaan pärjätty. Hah!

Ei kommentteja: