15. tammikuuta 2009

Missin mitat

Missin mitat on 71 cm ja 8650 g 8-kuukautisneuvolassa. Kahdessa kuukaudessa on kertynyt 3 senttiä ja 650 grammaa. Kasvu kuulemma etenee just eikä melkeen pitkin keskikäyrää. Ou jee. (Mies oli tuumannut että teillehän se eniten merkkaa kun Neuvolan Täti oli tämän ilosanoman julistanut. Hah.)

Tillikka oli Vierastanut eka kerran ihan kunnolla ja ISOON ääneen neuvolassa. Täti oli napannut Nupiskon syliinsä ilman alkulämmittelyä ja siitäpä oli huuto syntynyt. Ihan oikein mokomalle kylmäkätiselle emännälle kun tulee ja ottaa kiinni ilman lupaa, nuin vaan nupikseen!

Sellaisia kotiläksyjä saatiin, että Lutikalle pitää laittaa kengät jalkaan ja treenata varvastelematta seisomista eli pohjelihasten venytystä. Jos ei varvastelu lopu 1-v neuvolaan mennessä, niin sitten joudutaan fysioterapeutin pakeille jumppaohjeiden hakuun. Tuumasta toimeen: tänään on jo kovasti treenattu ja äkkiä fiksu Tiilikainen tajusi mikä on homman nimi.

Ja taas kävi ilmi eräs säästökohde Oulussa. Ei ole enää 10-kk neuvolaa. Kasikuukautisvisiitin jälkeen seuraava aika on vasta vuoden ikäisenä. Pöh.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Vilma harrasti balettitipsuttelua pitkään kun oppi kävelemään. Neuvolassa on kuitenkin lähinnä kehotettu pitämään lasta paljain varpain niin jalan lihaksisto kehittyy.

Tämä vain todistaa oikeaksi sen mitä olen jo kauan aikaa mietiskellyt: Neuvolan sanoja pitää todella kyseenalaistaa koska sieltä saatu tieto on välillä vähän sitä sun tätä... :) Ja voi sitä ihanaa käyränpalvontaa...

Hanna kirjoitti...

Hanna - Olen samaa mieltä teidän neuvolan kanssa, paljain varpain vaan! Meidänkin esikko varvasteli tuossa iässä kun ei vielä kävellyt, mutta kun jaloilleen nousi niin kantapääkin löysi maanpinnan ihan issekseen. Neuvolan Täti ei ole kaikkivoipainen tietolähde, pöh!