29. joulukuuta 2008

Operaatio N.I.T.

Nahkakuulan yösyönnit on syöty. Viime yösyönnä ei maitobaari enää auennut. Karu homma, mutta vanhempansa ovat saaneet tarpeekseen parin tunnin kukkuiluista silloin kuin pitäisi vain ja ainoastaan nukkuilla. Jospa tämä auttais siihen hommaan. (Auttaahan, oi Nukkumatti, sinä Kaikkien Unisten Sankari?!?)

Minähän en nuku. En varmana. En!

Kerronpa miten meni. Tilli meni nukkumaan klo 20.30. Aika väsyneenä, sillä päikkäreitä oli rajoitettu hieman eli hän oli nukkunut päivällä vain noin 2,5 h normaalin 3-4 tunnin sijaan. Hän nukahti oitis omaan sänkyynsä. Vanhemmat, kuten tapana on, menivät nukkumaan liian myöhään, mutta uhkuen "nyt ei sitten tissua anneta" -asennetta (varsinkin Heikoin Lenkki eli äiti).

Nappanahka päästi Äänen klo 02.08 ja äitinsä lähetti Partapartion asialle. Iskä hyssytti ja suhisi unta Vauvan silmille. Yritti olla ottamatta syliin, paijaili sängyssä kuten on puhuttu että omaan sänkyyn pitäisi nukahtaa. Eipä paljon auttanut. Tilliä raivostutti moinen suhina ja hyssyttely, jotenka pisti huudoksi tuo Yökukkuja. Iskä teki vastaiskun jokaisen karjaisuun: puhalsi naamalle!

Olipa sitä kiva kuunnella seinän takana. ÄäääÄÄÄ sanoi Tilli. Puuh puhalsi Partasuti. ääääÄÄäÄÄ - puuhhh - ÄÄÄÄÄÄ- PUUUHHH - äääÄäÄäÄäÄÄÄÄÄääÄÄÄÄÄÄ - puuuHHHHUUUHHHHHHH. Ja niin edelleen. Noin about kaksi tuntia. Tokihan Tillikainen otti välillä muutamat parin minuutin pikanokoset että sai Uutta Voimaa huutoonsa ja isänsä sai lepuuttaa hetkeksi jalkojaaan pötköllään.

Jossain vaiheessa Mies tuumasi, että mun mielestä tämä on kahden ihmisen homma. Ymmärsin että munkin pitäis vissiin osallistua Operaatio Nukuttamiseen Ilman Tisua.

Astuin Tillin huoneeseen, otin Vauvan hetkeksi syliin, pussasin ja kerroin, että nyt on nukkuma-aika. Laskin Huutajan omaan sänkyynsä, silittelin, tassutin, taputtelin. Naskalin ääni vaimeni öninäksi. Pari kertaa huuto voimistui, mutta Nukkumatti otti tilanteen noin puolessa tunnissa haltuunsa ja uni kesti aamukasiin asti. Haa!

Mitä tästä opimme?

1. Ihan sama mitä teet, Vauva nukkuu sitten kun sitä nukuttaa.
2. Ei se ainakaan nälkään kuole vaikkei drinksua öisin enää saakaan.
3. Turha odottaa seuraavasta yöstä parempaa, koska se ei varmasti sitä ole.
4. Kyllä se vielä joskus nukkuu.
5. Ehkä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitteko apua? Olen vapailla ja valmis valvomaan yön, jos kaipaatte keskeytymätöntä unta.
-Marsu

Hanna kirjoitti...

Kiitos, Sisko-Kulta. Vielä ei ole aivan armoton väsy. :o)